Nopeasti valmistuva, helppo ja maistuva miso-pasta.
Arjen pelastajaksi ja juhliin. Lapset myös pitävät.

Pasta

<2 annosta>

160g pastaa
50g MiSoLa vaalea misoa
tai Ohra-Kikherne misoa 
10g kuivattua herkkutattia (Laita veteen likoamaan ja säästä vettä)
2 herkkusieniä (suikaloitu)
1/2 sipuli (pieneksi leikattuna)
1 valkosipulin kynsi
10g rasvaa (voita tai oliiviöljyä)
2 rkl jugurttia
suolaa ja pippuria

<Vaiheet>

1. Pilko ja mittaa kaikki aineet valmiiksi.

2. Laita kuivatut herkkutatit likoamaan veteen. Kun ne ovat pehmenneet, siivilöi likoamisvesi talteen ja laita sienet odottamaan paistoa.

3. Kiehauta runsaasti vettä isossa kattilassa. Lisää noin puoli ruokalusikallista suolaa ja keitä pasta al dente.

4. Kun pasta kiehuu, voit samalla valmistaa kastikkeen: Kuumenna pannussa keskiteholla voi tai oliiviöljy. Lisää valkosipuli, sipuli ja ruskista. Lisää kaikki sienet ja paista kunnes sienet ovat pehmenneet. 

5. Kun pasta on al dente, siivilöi vesi pois. Lisää pasta ja miso sienten päälle ja sekoita. Lisää sen jälkeen jugurtti ja tarvittaessa herkkutatin likoamisvettä.

6. Lisää suolaa ja pippuria maun mukaan.

7. Tarjoa halutessasi parmesaanin kanssa.