Mukana myös inkivääriä, joka lämmittää kehoa. Sopii hyvin syksyn ja talven ruokapöytään.

pumpkinsoup

<Ainekset neljälle>

900 g keltaista kurpitsaa (esim. myski kurpitsa) 
20 g tuoretta inkivääriä 
2 valkosipulin kynttä
1 (150 g) sipuli 
1 (100 g) peruna
30 g voita (öljyä)
2 dl maitoa (soiyamaito, kaurajuoma)
2,5 dl vettä
40 g MiSoLa vaaleaa misoa
2 rkl öljyä

<Valmistus>

1. Kuori valkosipuli, inkivääri ja raasta.
2. Kuori kurpitsa, poista siemenet ja leikkaa kuutioksi.
3. Kuori peruna ja leikkaa kuutioksi.
4. Kuori sipuli ja leikkaa hienoksi.
5. Laita voita isoon kattilaan ja lämmitä pienellä lämmöllä.
6. Lisää valkosipuli ja inkivääri kun voi on sulanut. Sekoita kunnes tulee hyvä valkosipulin tuoksu.
7. Nosta lämpöä, lisää sipuli ja sekoita kunnes sipulista tulee kullanruskea.
8. Lisää kurpitsa, peruna ja sekoita noin kolme minuuttia.
9. Lisää vesi ja keitä 10 – 15 minuuttia kannen alla kunnes ainekset ovat pehmeitä. Lämpöä voi lisätä niin, että vesi kiehuu hiljaa. Lisää tarvittaessa vettä niin, että ainekset peittyy.
10. Ota pois liedeltä, lisää maitoa ja misoa. Vatkaa sauvasekoittimella tai tehosekoittimellä soseeksi.
11. Nosta tarjoiluastiaan. Tarjoile halutessasi yrttien tai krutongin kanssa.

(Kuvassa lisätty ruohosipulia ja kuivattua MiSoLan misoa.)