Soijakastikekojissa marinoitua kesäkurpitsaa

Soijakastikekojin maukkuus ja mehukas kesäkurpitsa
tekee hyvä tapas viinin kaveriksi.

<Ainekset kahdelle>

1kpl / 300 g kesäkurpitsaa
2 rkl kasviöljyä
2 rkl soijakastikekojia
2 tl etikkaa
1 tl sokeria

Suolaa, Pippuria

<Valmistus>

1. Kuori kesäkurpitsan kuoria (jos haluat).
2. Leikkaa noin 5 mm:n viipaleiksi.
3. Laita talouspaperi pohjalle, ripottele hyppysellinen suolaa ja aseta viipaloituja kesäkurpitsoja paperille. Ripottele taas hyppysellinen suolaa viipaleiden päälle ja peittele talouspaperilla. Anna nesteen imeytyä noin puolen tunnin ajan.
4. Sekoita loput ainekset hyvin keskenään.
5. Kuumenna paistinpannu, ja paista kesäkurpitsoja molemmin puolin.
6. Sekoita vasta paistetut kesäkurpitsat ja marinadiliemi lämmönkestävässä astiassa.
7. Laita jääkaappiin, kun on jäähtynyt. Anna maustua vähintään muutaman tunnin, mieluummin yön yli.