Shio-koji / Soijakastike-koji

Omaa Shio-kojia / Soijakastike-kojia helposti!

Shio-Koji

<Ainekset>

100 g MiSoLa riisi-kojia
30g suolaa
1 dl vettä
Säilytyspurkki tai astia (pesty ja kuivattu)

<Valmistus>

1. Ota riisi-koji pussista kulhoon ja sekoita lusikalla tai puhtaalla kädellä irralliseksi niin ettei jää paakkuja.
Lisää suola ja sekoita hyvin keskenään.

2. Laita koji- ja suolasekoitus purkkiin, kaada vettä päälle niin että ainekset peittyvät ja sekoita hyvin.
Laita kansi löysästi päälle ja anna tekeytyä huonenlämmössä noin viikon. Sekoita kerran päivässä lusikalla.

shiosoysaucekoji

3. Shiokoji on valmista kun riisistä tulee pehmeää ja tuoksuu hyvälle. Säilytä jääkaapissa viikon ajan ja käytä 4 – 6 kuukauden sisällä.

Sekoita silloin tällöin niin maku pysyy tasaisena.

Kokeile näitä reseptejä : Shio-koji kanansiivet

Soijakastike-koji

<Ainekset>

100 g MiSoLa riisi- tai ohra-kojia
100 g (1 dl) soijakastiketta

Säilytyspurkki tai astia (pesty ja kuivattu)

<Valmistus>

1. Kaada kojia säilytysastiaan ja sekoita irralliseksi niin ettei jää paakkuja.(MUJI:n säilytysastia / PP-eväsrasia venttiilillä, 175 ml)

2. Kaada soijakastike mukaan ja sekoita hyvin.

Laita kansi löysästi päälle ja anna tekeytyä huonenlämmössä noin viikon. Sekoita kerran päivässä lusikalla.

shiosoysaucekoji

3. Soijakastike-koji on valmista, kun kojista tulee pehmeää.

Lisää soijakastiketta jos vaikuttaa kuivalta. Säilytä jääkaapissa viikon ajan ja käytä 4 – 6 kuukauden sisällä.

Sekoita silloin tällöin niin maku pysyy tasaisena.

Kokeile näitä reseptejä : Soijakastikekojissa marinoitua kesäkurpitsaa


Leave a Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *