Sipulin ja kojin entsyymeillä syntyy uudenlainen umami mauste.
Sipulikojissa marinoiduista raaka-aineista tulee uskomattoman mureita.
Toimii myös vegaanisena keittoliemenä.

tamanegikoji

<Ingredients>

100 g MiSoLan tuore kojia
30 g suolaa
200 g sipulia

tai

130 g MiSoLan shiokojisekoitusta
200 g sipulia

<Valmistus>ps>

  1. Varaa puhdas ja kuiva säilytysastia.
  2. Sekoita koji ja suola hyvin kulhossa.
  3. Raasta tai hienonna sipulia.
  4. Lisää sipuli kojin ja suolan sekaan, sekoita hyvin lusikalla.
  5. Kaada seos säilytysastiaan ja jätä kansi löysästi päälle. Pidä astia viiikon ajan huoneenlämmössä fermentoitumassa. Sekoita kerran päivässä.
  6. Säilytä viikon jälkeen jääkaapissa ja käytä pois noin kuukaudessa.


*Vaihtoehtoisesti voit lisätä pari kynttä valkosipulia raastettuna. Valkosipulin sisältämä rauta ja koji saattavat reagoida ja muuttaa värin vihreäksi, mutta siitä huolimatta seosta voi käyttää.