Misolasta

MiSoLa on Helsingissä toimiva, japanilaisten ylläpitämä pieni elintarvikevalmistaja.
Tarjoamme miso ja koji -tuotteita parhaista kotimaisista raaka-aineista valmistettuna.

Missiomme


koji

Tuotamme uudentyylistä misoa, joka sopii sekä perinteiseen japanilaiseen että länsimaiseen ruoanlaittoon.

Hyödynnämme suomalaisia viljoja, jotka ovat kasvanut Suomen puhtaissa olosuhteissa.

Tuotantoprosessissa ei ole biohävikkiä.
Tarjoamme tuotteita, jotka ovat terveellisiä, ekologisia ja maukkaita.

Yritysnimen alkuperä


Misola tarkoittaa suomeksi paikkaa, jossa tuotetaan misoa.
Mi-So-La kuuluu myös perinteiseen japanilaiseen musiikkiasteikkoon.
Japanin kielellä misola tarkoittaa kaunista sinista taivasta.

logo_sky

Logon suunnittelu


Logomme suunnitteli Yasuyuki Tamenaga picniquesta.

Kolme ikkunaa on ilmaistu MiSoLan M-motiivilla. Ikkunoista voi nähdä Suomen luontoa ja kaunista taivasta. Lisäksi se kuvaa nousevaa sävelkulkua, Mi, So, La.


Maisemakuvat


Kotisivumme kauniit maisemakuvat Suomesta ovat valokuvaaja Miho Kakutan ottamia.

Pääset näkemään eläviä suomalaisia maisemia hänen valokuviensa kautta.a kautta.

MiSoLan tarina


Misola on Helsingissä asuvien japanilaisten, Hiroko Ishimorin perustama yritys.

Hiroko on työskennellyt muoti- ja kulttuurialan lehtien editorina Tokiossa. Hiroko on tehnyt itse misoa 15 vuotta.

Suomessa ei saa aidosti hyvää misoa, eikä kojia. Itse kojin tuottamisen kokeilu alkoi siitä, kun arjen keskusteluissa kävi ilmi, että haluamme tarjota hyviä ja turvallisia Japanin makuja omille lapsillemme.



Kojin tuottaminen kestää kolme vuorokautta, jonka aikana täytyy seurata tuotteen lämpötilaa. Kokeilu alkoi hyödyntämällä kylmälaatikkoa ja jugurttikonetta oikean lämpötilan ylläpitämiseen kunnon laitteiden puuttuessa. Lämpömittarin hälytys herätti keskella yötä ja vei yöunet. Perusriisikojin lisäksi kokeilu siirtyi suomalaisiin raaka-aineisiin. Uusien kojien ja misojen maun kehittäminen jatkuu edelleen.