Tuotteet

Misola valmistaa miso- ja kojituotteita
suomalaisesta kaurasta, rukiista, ohrasta ja herneistä.
Meillä on myös misoa riisi-kojista ja makeasta kojista tehtynä.

Miso

Miso on perinteinen japanilainen ruoka, joka fermentoidaan sekoittamalla koji, pavut ja suola. Misokeiton lisäksi sitä on käytetty lihojen ja kalojen marinadina sekä kasvisten dippikastikkeena. Mison tekee mielenkiintoiseksi myös se, että eri kunta-alueilla ja perheissä on omat misotyylinsä valmistaa misoa. Misosta voidaan tehdä erilaisia makuvaihtoehtoja yhdistämällä eri kojityyppejä ja papuja.

Kaura-Herne vaalea miso/
Havre-ärt ljus miso

oatspeamiso

Täyteläinen ja maukas. Runsaskuituinen kaura-kojista ja herneestä tehty miso on koostumukseltaan irtonainen ja helppokäyttöinen. Se sopii myös henkilöille, jotka haluavat välttää gluteenia sekä soijaa.

Riisi-Soijapapu vaalea miso/
Ris-Sojabön ljus miso (S)

rice-soy-miso

Perinteisillä aineilla, eli riisi-kojista ja soijapavuista tehty tuttu ja syvänmakuinen miso. Misokeittojen lisäksi sitä voidaan käyttää monipuolisesti maustamisessa sekä marinadeissa.

Ohra-herne vaalea miso/
Korn-ärt ljus miso (G)

mugimiso kaura

Suomalaisilla raaka-aineilla valmistettu miso on yksinkertaisesti maukkaampi. Ohrakoji antaa erilainen makeus. joka sopii juuresten kanssa.

Ohra-soijapapu vaalea miso/
Korn-sojabön ljus miso(G)(S)

ohrasoy

Ohran maukkuus korostuu soijapavun avulla. Voi myös sekoittaa herne-pohjaisen mison kanssa, niin saa enemmän umamia annoksiin.

Koji & Koji-tuotteet

Koji on fermentoitua viljaa tai papuja, johon on kasvatettu koji-sienikanta (Aspergillus oryzae). Sanotaan, että Japanissa on käytetty kojia jo noin 1300 vuoden ajan. Kojista valmistetaan monet japanilaiselle ruualle tärkeät mausteet ja elintarvikkeet, kuten miso, soijakastike ja etikka, ja japanin panimoyhdistys on nimennyt kojin kansalliseksi sieneksi vuonna 2006.

Shio-koji

shio-koji

Shio tarkoitttaa japaniksi suolaa. Shio-koji on fermantoitua suolan ja kojin sekoitusta. Shio-koji on tunnetuin kojimauste, ja sitä voidaan käyttää suolan sijaan.Shio-kojilla marinoimalla lihoista sekä kaloista tulee mureampia ja vihanneksista maukkaampia. 

Soijakastikekoji/Sojasås koji(G)(S)

soy sauce-koji (rice)

Soijakastike-koji on pehmeämpi ja maukkaampi kuin pelkkä soijakastike. Tätä voidaan käyttää monipuolisesti mausteena sekä kastikkeena eri ruokalajien kanssa. 

Amazake

amakoji

“Ama” tarkoittaa japaniksi makeaa. Amazake on fermentoitua keitetyn riisin ja riisi-kojin sekoitusta. Amazake sisältää runsaasti vitamiineja ja kivennäisäineita. Sitä voidaan nauttia sellaisenaan, lisätä smoothieen tai käyttää makeutusaineena leivonnassa.


Kaikki Misolan kojit ovat tuoreita ja sopivat misojen,
shiokojin, soijakastikekojin sekä amakojin tekemiseen.

Riisi-koji

Rice-koji

Kaura-koji

OatKoji

Ohra-koji (G)

barleykoji

G: sisältää gluteenia, S: sisältää soijaa